Tweede bivakverslag Retie 2016

DAG 3

Gisterenavond hebben de tito’s nog een knuffel gemaakt en konden de keti’s op zoek gaan naar de bivakplaats nadat ze beladen met extra gerief afgezet waren in de streek. Aspi’s ondergingen hun doopritueel en konden nadien genieten van een deugddoende douche.

Vandaag begon de dag onder de stralende zon (via facebook kunnen jullie hiervan een sfeerbeeld terugvinden). In de voormiddag hebben keti’s en aspi’s verder gebouwd aan hun constructie met het doel hoe hoger hoe droger?! De speelclub kon na een korte doop ook genieten van de buitendouches. De rakwi’s speelden het immer bekende slag van Hergovia. Na het superlekkere stoofvlees met frietjes (heeft zo gesmaakt dat er amper nog plaats was voor een dessert) konden we genieten van een extra stukje toneel. Cruela heeft haar “evil” vrienden via haar mega smartphone uitgenodigd om het kasteel van Schrek aan te vallen. Chiro Aalbeke kon dit echter voorkomen door verschillende opdrachten uit te voeren. Deze namiddag vergroot het groepsgevoel tussen de verschillende afdelingen doordat dit spel met de befaamde families wordt gespeeld. Na een verkwikkend vieruurtje konden we dan genieten van een verkwikkende regenbui. Alleen bleef de regenbui wel heel lang verkwikkend. Gedurende een 2.5 uur werd het terrein omgetoverd tot een plassenveld. Maar dit kreeg Chiro Aalbeke niet klein. Er werd onder de beschutting van de eettent volop Chiro liedjes gezogen in de hoop hiermee de regenbuien te verdrijven. Jammer genoeg lukte dit niet meteen en hebben we noodgedwongen pannenkoeken gegeten binnen. Dylan kroonde zich tot pannenkoekenkoning door er 15 op te eten. Gelukkig trok de hemel terug open tijdens het eten en werd alles in het werk gesteld door de leiding om het super toffe Swingpaleis toch nog te laten doorgaan. Een quiz vol muziekvragen en doe opdrachtjes en met een superoptreden van de Romeo’s en de Championettes. Na deze avondvullende activiteit kon iedereen naar bed.

DAG 4

Vandaag zijn de aspi’s aan zet! Als ultieme test vooraleer ze leiding worden hebben zij fantastische activiteiten voorbereid voor alle groepen. Het weer is vandaag terug zonnig en de ideale moment om het zwembad in te duiken. Je leest het goed, dit jaar beschikken we over een privé zwembad. De keti’s hebben hier deze morgen gebruik van gemaakt; tito’s deze namiddag. Zondag is natuurlijk de dag waarop we ook traditiegetrouw van een aperitiefje en een zakje chips kunnen genieten. Vanmiddag was het ook een echte zondagmenu; vol-au-vent met kroketjes. Daarna nog een verfrissende fruitsalade en dan kon iedereen er terug tegenaan. Morgen zal het bivak een stuk leger aanvoelen doordat aspi’s en keti’s vertrekken op tweedaagse en dan kan het terrein volledig ingepalmd worden door de jongere afdelingen.