Bivakverslagje n° 1

DAG 1 – BIVAK MOL – HERCULES

Na het openingsmoment aan het station van Kortrijk vertrok de trein richting Mol mooi op tijd. Ook het aankomstuur werd, ongelooflijk maar waar, stipt gehaald. Eens in het station te Mol wachtte nog een voettochtje van een klein uurtje toen iedereen vol enthousiasme toekwam op de bivakplaats. Op de bivakplaats was er al heel wat werk verricht door de aspi’s en een deel van de leiding. De vrachtwagen was al compleet geledigd en er was al een fameus afwaske gedaan.

Na eerst de innerlijke mens verstevigd te hebben met een suikerwafel en wat fris water kon iedereen aan de slag gaan om de slaapplaatsen klaar te maken. Tito’s, keti’s en aspi’s hadden eerst nog wat opbouwwerk aan hun tenten vooraleer de slaapmatjes en de slaapzakken werden bovengehaald. De jongste groepen hadden wat verhuiswerk met de bananendozen en al gauw was iedereen geïnstalleerd. De opbouw van kook- en refter vlotte ook goed zodat het 1e avondmaal, hamburgers tussen een lekker broodje aangevuld met ajuintjes en saus naar keuze smaakte.

Tijdens de avondactiviteit verkenden de jongsten het complete terrein zodat iedereen weet waar de toiletten zijn, de wasplaats (voor het geval we ons zouden vuilmaken J), de keuken, het thema,… En toen was het al tijd om de 1e maal te gaan slapen. Na een interventie om de buitenspots niet om de haverklap te laten aanschieten konden ook de rakwi’s genieten van hun nachtrust. In de verte was er tot in de vroege uurtjes muziek hoorbaar maar op ons terrein was het een heel stuk vroeger rustig!