Bivakverslagje n° 2

DAG 2 – BIVAK MOL – HERCULES

Na de nachtrust kon iedereen onder een stralend zonnetje wakker worden. Het ochtend turnen deze morgen stond in het teken van de nieuwe groepsdans. Want zoals de traditie het wil hoort bij elk thema een groepsdans. Voor de een ging het aanleren als iets vlotter dan voor de ander. Maar ongetwijfeld iedereen zal tegen het eind van het bivak de kampdans onder de knie hebben (letterlijk zelfs tijdens een passage in de dans – jammer voor jullie maar het eindresultaat zullen jullie pas zien op bezoekdag). Na een “grondige” wasbeurt was iedereen klaar voor het ontbijt. De boterhammetjes met choco en confituur gingen vlot binnen. Jammer dat een aantal wespen zich ook geroepen voelden om mee te schuiven aan de feestdis.

Dan was het voor de oudste kennismaken met het eerste toneeltje van het thema. Voor de kinderen die het toneeltje al hadden gezien aan het station kwam er toch nog wat extra bij doordat het ganse verhaal zich nu afspeelt in een heel mooi decor. Hades heeft ondertussen z’n kompanen Pijn en Paniek ingeschakeld om Hercules sterfelijk te maken. Nog vergeten te schrijven, de eerste diensten zoals WC’s kuisen, patatjes schillen,… Ja, ja, ook het educatieve komt aan bod.

Na het toneeltje kon iedere groep apart aan z’n activiteit beginnen. De rakwi’s konden hun creativiteit kwijt in het maken van schildjes voor een later spel, slag van Hergovia. Voor de nieuwste lezers onder ons is dit een klassieker onder de bivakspelen met oa balletjes, schilden, bruggen,… de finesse van het spel zal ook de jongsten duidelijk worden tijdens het bivak. De eerste verkleedpartij van dit bivak was voor de sloebers die zich verkleden in het beroep van hun ouders. Een juffrouw, werkman,… kwamen de revue voorbij. De keti’s gingen met het “melkmeisje” op de bruine zeep glijpartij. Na de voormiddagactiviteit konden we aanschuiven voor het middageten, balletjes in tomatensaus met puree. Maar dat moet ik jullie waarschijnlijk niet vertellen want jullie hebben ongetwijfeld al de rebus van het ganse bivak opgelost J

Tijdens de middagactiviteit maakten de tito’s verder hun bosconstructie. Dit is het leuke aan onze bivakplaats want we zijn omgeven door een +/- 14 ha bos om vrij in te spelen. Ook aspi’s en keti’s maakten gebruik van het bos om hun constructie te maken (voor de leken onder ons, een constructie is een plaats waar er tijdens de vrije momenten kan in gerust worden). Maar ook de kleinsten onder ons maken gretig gebruik van het bos tijdens de vrije momenten. De speelclub was deze namiddag ook creatief bezig met het versieren van witte T-shirts. Met stift en balpen kwamen de talenten naar boven. De aspi’s keerden even terug naar hun “jonge” jaren en speelden het Bob de Bouwer spel. Resultaat van deze verkleedpartij zal ongetwijfeld te zien zijn tijdens de diareportage tijdens de heemfeesten.

Ondertussen is de kookploeg al volop in de weer voor het avondmaal – cremepap. Is eigenlijk een zeer vloeibare vorm van vanillepudding die heel erg gesmaakt wordt door de kinderen (en volwassenen). Al wat voorbereiding voor het eten van de dag nadien is ook al nodig – maar dat hadden degenen onder jullie die alle rebussen al opgelost waarschijnlijk wel door J

Deze avond waren de regengoden ons niet goed gezind. Na het avondeten begon het te gieten. Dit weerhield echter de tito’s en de kookploeg niet op het tegen elkaar op te nemen. In de regen touwtje trek doen maakt ook de kookploeg terug jong. Als ze morgenochtend nog van hetzelfde gedacht zijn valt nog af te wachten.

Vandaag heb we ook extra bezoek. De keti’s van Chiro Gits zijn op 2-daagse en maken op ons terrein een tussenstop. Zo is onze extra tent ook nog eens gebruikt en kan er “verzusterd” worden met Chiro Gits.

Op naar de volgende bivakdag!