Bivakverslagje n° 3 & 4

DAG 3 – BIVAK MOL – HERCULES

De zondag op bivak is traditioneel aspi-dag. Op deze dag wordt het programma gemaakt door de aspi’s zodat zij al even kunnen proeven van het leider zijn om dan in september effectief als leider te starten. Op de avond van kampvuur zal duidelijk worden of alle aspi’s dit engagement aangaan. Op het einde van de dag waren de leden enthousiast over de spelletjes die door de aspi’s waren bedacht. Wat zou een zondag zijn zonder een aperitiefje natuurlijk. Voor het middagmaal kon iedereen genieten van een fruitsapje en een zakje chips. Nadien konden we genieten van stoofvlees met frietjes. En de frietjes smaakten dubbel zo lekker voor deze die geholpen hebben tijdens het aardappelschillen.

Nu wel al een aantal dagen op bivak zijn is er ook wat tijd gemaakt om een kaartje te schrijven. De postbode zal de komende dagen weer z’n werk hebben om alles rond te brengen J De sloebertjes gingen vandaag met klei aan de slag en maakten mooie werkjes. Ook de keti’s gingen creatief om met schaar en plakwerk om een bouwwerk te maken. Het resultaat mocht er zijn. Het was duidelijk dat ook een aantal ouders mee creatief waren geweest want het verkleden van de rakwi’s in hun ikea-meubel was een schot in de roos. Gelukkig bleef de regen weg zodat de tito’s konden glijden op het bruine zeep parcours. Ook vandaag werd weer duidelijk dat ons bivakterrein bijzonder leuk is. Vanuit het terrein stap je zo het bos binnen en kunnen plein- en bosspelen mooi met elkaar gecombineerd worden.

De sloebertjes gingen nog een “nacht”spel spelen maar blijkbaar hadden de aspi’s hen zo afgemat dat de leiding ze met geen stokken meer wakker kreeg. Na een aantal pogingen gaf de leiding de hoop op en besloten ze dat ze de sloebertjes maar beter hun nachtrust konden laten. Zo bleef het terrein ’s avonds stil. De rakwi’s hadden nog slaapzakspelletjes maar die moesten door de regen noodgedwongen doorgaan binnen.

DAG 4 – BIVAK MOL – HERCULES

De ochtend begon onder de stralende zon maar algauw kwamen de regenwolken. En dat blijkt zo voor de ganse dag zo door te gaan. Zon – regen – zon – regen - …. Maar zoals je al kon lezen laten we ons hier niet door afschrikken. Tijdens de voormiddagactiviteit hadden de sloebertjes een superleuke doop; met scheerschuim gemengd met verf werden de witte t-shirts omgetoverd tot regenboogtruien. En daarna een deugddoende douche natuurlijk!

Aangezien de tito’s de clash tussen de kookploeg en henzelf hadden gewonnen mochten ze vandaag nog hun prijs in ontvangst nemen : een 4-gangenmenu! Starten met een aperitiefje gevolgd door soep, kippenschnitsel met rijst en ananas en dan nog een dessert om u tegen te zeggen.

Deze namiddag is het superthemaspel. Tijdens dit spel spelen alle groepen tesamen zodat het groepsgevoel wordt aangewakkerd. Door het verdienen van geld konden ze tips verzamelen zodat ze uiteindelijk de dader konden ontmaskeren (een variatie van het cluedospel met onze figuren als daders). Tijdens het superthemaspel kregen we bezoek vanuit Stad Kortrijk, Bert Herrewyn, schepen van jeugd en 2 medewerkers van de jeugddienst Tranzit zijn langsgekomen. Voor de kinderen hadden ze een appeltje mee en voor de leiding een verrassing (blijkt uiteindelijk een wegwerpcamera te zijn die, nadat hij is gebruikt terug zal keren naar het Stad en wat dan de bedoeling is moeten we nog afwachten). Zoals steeds de laatste jaren kregen we ook deze namiddag nog een regenbui te verwerken. Ideaal moment om het vieruurtje te nuttigen. Zoals je kan lezen in het thuisblijverswasegje was dit een puddingetje.

Vanavond is er nog het swingpaleis. Een avondje plezier en vertier met iedereen. Hierbij zal er terug volop gedanst en gezongen worden.

We hopen dat we de komende dagen mogen rekenen op de weergoden en dat het bij plaatselijke buien blijft zodat de activiteiten kunnen doorgaan.