Bivakverslagje n° 5

DAG 5 – BIVAK MOL – HERCULES

Gisteren was er veel plezier tijdens het swingpaleis. In de sfeer van So you can think you can dance konden er tijdens de opdrachten bootcamp-tickets of zelfs een golden ticket worden verzameld. Wie de meeste tickets kon bemachtigen was gewonnen. Enkel het weer was wat spelbreker maar daar waren we op voorbereid waardoor we in no time van ons openluchtspektakel naar een tentspektakel konden switchen.

Na een deugddoende nacht was de zon van de partij bij het opstaan. Na het ontbijt en de diensten was het thema. Het wordt duidelijk dat Hades z’n kompanen Pijn en Paniek niet volledig kon vertrouwen en dat Hercules nog leeft en zelfs wordt opgeleid tot superheld. Met een list konden Pijn en Paniek Hercules rotsen laten verleggen waardoor de grot van de draak vrijkwam. De draak kwam meteen tevoorschijn om Hercules aan te vallen. Benieuwd hoe dit morgen verder zal gaan…….

De 2 oudste afdelingen konden na het thema de rugzak aanbinden om met de fiets te vertrekken op 2-daagse. De rest van de groep bleef nog op het terrein en gaan morgen de dagtocht maken. De tito’s hadden vandaag omgekeerde dag en begonnen dus deze morgen met het avondeten (macaroni in kaassaus). Een aantal onder hen nam het omgekeerde echt letterlijk en hadden hun kleren omgekeerd aan. Na het ontbijt begonnen ze dan ook aan hun avondactiviteit, een piesquiz. Vooral het raden van de leiding op basis van babyfoto’s bleek een leuke vragenronde. Ondanks het iets mindere weer hield de speelclub stand om eens te glijden op de bruine zeep. Daarna een deugddoende warme douche en iedereen was weer proper en net. De sloebertjes speelden een boerderijspel in de voormiddag en in de namiddag een opgroeispel. Aansluitend werd er nog één tegen allen gespeeld. De inzet was groot van dit spel. Aan de hand van opdrachten moesten ze proberen alles te winnen zodat de geplande minifuif kan doorgaan vanavond. Een opdracht om de “fuifzaal” (eettent) te hebben, opdrachten om drank en eten te verzamelen,… de leiding had er alvast alle vertrouwen in dat dit ging lukken en alle jongste afdelingen zullen kunnen genieten van “hun” fuif. De rakwi’s konden vandaag hun eigen gemaakte schildjes gebruiken tijdens de slag van Hergovia; het resultaat van al dat eerdere knutselwerk mocht er zijn. De schildjes beschermden hen tegen de tegenstanders door de balletjes weg te ketsen. Deze namiddag was er verkleedparty. Iedereen was rood-wit gestreept, had een bijpassend brilletje of een passende muts aan; dit in voorbeeld van Wally. Wat mij betreft moesten ze eigenlijk niet op zoek naar Wally want het was duidelijk dat iedereen Wally was.

Het weer blijft ons voorlopig gunstig gezind. Regelmatig zon, regelmatig wolken, nu en dan eens een regenbui maar nooit in die mate dat de activiteiten niet kunnen doorgaan. Alles dus om er met z’n allen een fantastisch kamp van te maken. En aan de pretoogjes van de kindjes te zien is de leiding daar zeker aan in het slagen.

Het eten is ook dit jaar weer een voltreffer. Zelfs een aangepast menu met bloemkool valt enorm in de smaak van de kindjes. De kookploeg ziet ook aan de pretoogjes van de kindjes dat het hen smaakt!

Op naar de 2e helft van het bivak!