Derde bivakverslag Retie 2016

DAG 5

De activiteiten die de aspi’s voor de verschillende groepen hadden uitgewerkt zijn op veel enthousiasme onthaald door alle leden. Is een hart onder de riem voor de aspi’s die volgend jaar leiding worden! Deze morgen zijn we wakker geworden onder een bewolkte hemel. Dit kon onze oudste niet deren en deze trokken vol enthousiasme en een volle rugzak op tweedaagse. Tijdens het tweedaagse kunnen ze genieten van allerlei activiteiten waar ze zelf centjes voor gespaard hebben door de spaghettimiddag. Zo draagt iedereen z’n steentje  bij voor het welslagen van hun uitstap. De tito’s en de speelclub trokken deze voormiddag richting bos; jammer dat het op z’n 3-tal km van de bivakplaats is gelegen. Speelclub werd een stuk gevoerd met de auto en de tito’s vonden dit wel een puik idee en konden een plaatselijke dame overtuigen om hen terug te voeren na de activiteit waarbij ze prompt werd getrakteerd op een pak pannenkoeken. De sloebers zijn ook vandaag op het terrein gebleven waarbij ze een gepersonaliseerde wie is het speelden met afbeeldingen van leiding,… Ook de rakwi’s hadden activiteit op het terrein met gummiberen mjam mjam. Nu we met minder zijn heeft de kookploeg z’n schep dichter bij de eettent gebracht zodat het een gezellige bedoening was met lekkere cordon bleus en erwtjes en wortelkes. Deze namiddag kon de regen zich toch niet inhouden en kregen we een kleine regenbui te verwerken. Dit deerde de sloebers niet om hun slag van Hergovia aan te vangen en dit allemaal verkleed in superhelden. Ook dit jaar bleek Mega Mindy de favorietste superheld te zijn. Voor tito’s en rakwi’s kon de regen hen al helemaal niet deren want van respectievelijk bruine zeep en zwemmen wordt je toch gewoon nat. De speelclub heeft deze namiddag nog hun bosspel op het terrein afgewerkt want we moesten toch nog weten wie de beste ridder/prinses was. Gezien het terrein vrij is van de “groten” zal deze avond een minifuif georganiseerd worden! Dansen en zingen op Studio 100 hits te horen tot Retie dorp denk ik!

Ons bivakverhaal wordt ondertussen spannender en spannender. Schrek slaagt er voor de eerste keer in om een opdracht tot een goed einde te brengen en krijgt zo een eerste klinker terug. Cruella is echter niet van een kleintje gemaakt en schakelt anderen in om de plannen van Tinkerbell en Schrek in de war te sturen. Het decor is ondertussen ook al spectaculair met het gigantische kasteel van Schrek, z’n megaverplaatstoestel, het bos, Minnie’s winkel,… maar om hiervan te genieten zullen jullie moeten wachten tot bezoekdag hoor!

Morgen wordt het stapdag voor alle groepen. We rekenen alvast op goed weer zodat we kunnen ravotten op het speelplein en verfrissing zoeken in de zwemvijver.