Kampverslag 5

DAG 6

Het bivak gaat in een razend tempo vooruit, zo snel zelfs dat ondergetekende bijna vergeet om het thuisfront op de hoogte te houden. Het themaverhaal begint spannend te worden. Krimpenstein kan samen met zijn handlanger Bob de nodige onderdelen bemachtigen om zijn masterplan om iedereen te verkleinen kan uitvoeren. Toby en Mieke houden echter de verkeerde achter slot en grendel. Maar ja, ze draaiden dan ook letterlijk en figuurlijk rond de pot. Zo zullen ze Krimpenstein nooit te pakken krijgen.

Vandaag konden we genieten van een mooie zomerdag zodat sloebers zich konden uitleven tijdens de bruine zeep spelen. Ook werd er al eens een eitje en een klodder verf uitgedeeld tijdens de daaropvolgende doop. Maar niet getreurd nadien kon iedereen onder de warme douche om zich te wassen. In de voormiddag werden de sloebers door de aspi’s verwend. Vandaag werd het programma in elkaar gezet door de aspi’s als laatste test om in september als echte leid(st)er te starten. Bij de speelclub was er in de voormiddag het legerspel door de gewone leiding en in de namiddag het aspi-spel. Rakwi’s probeerden tijdens de voormiddag de wereld te veroveren tijdens een spelletje risk. Tijdens de namiddagactiviteit waren ook de aspi’s van de partij. Ook voor de tito’s en de keti’s hadden de aspi’s een activiteit voorbereid. Keti’s deden vandaag een dorpsspel, alleen moesten ze het dorp wel eerst zelf in elkaar knutselen.

Vandaag werden we terug verwend door de kookploeg met de zondagsmenu Ardens gebraad met perziken en kroketjes. Dit viel duidelijk in de smaak want de perziken waren in no time uitverkocht. Het is duidelijk dat er veel energie wordt verbruikt tijdens de activiteiten want ’s avonds bij de pannenkoeken werd er terug regelmatig aangeschoven om het bordje bij te vullen. Het record werd trouwens vastgelegd op 16 pannenkoeken door leider Louis en keti Nick.

’s Avonds werden de aspi’s uitgenodigd op de LK (leidingskring) als afsluiter van de aspidag. Daarbij werd de vraag gesteld wie er volgend jaar leid(st)er wil worden. We zijn blij dat we Jorn, Emma, Zora, Paulien, Bram, Mira, Dagmar mogen verwelkomen! Wie er zal stoppen hou ik voorlopig nog geheim zodat dit tijdens het kampvuur ook een verrassing is voor de leden.

DAG 7

Jammer genoeg zijn de weersomstandigheden vanaf vandaag minder gunstig. Regelmatig een regenbui, frissere temperaturen tot 19°C maken vanaf nu het bivak een stuk ingewikkelder. Verhuis van het speelterrein naar de eettent zodat iedereen droog blijft. Daarvoor worden regelmatig de tafels en banken langs de kant geschoven om toch de activiteiten te laten doorgaan. Tito’s, keti’s en aspi’s hadden deze voormiddag een gezamenlijk spel in het speelbos (daar laat de regen zich iets minder voelen). Sloebertjes speelden slag van Hergovia onder de eettent. Rakwi’s speelden het spel 1 tegen allen in de eetzaal om dan in de namiddag naar buiten te trekken voor een bootjesrace. Hoe dit is afgelopen toen de bootjes het grote waterval bereikten weet ik wel niet. Gezien er in de namiddag iets meer opklaringen werden voorspeld wisselde de speelclub ook hun programma. Zo konden ze onder de zon toch bruine zeep spelen organiseren. Deze waren kort en krachtig zodat de kindjes snel onder de warme douche terug konden opwarmen. Vanmiddag konden we genieten van een echte klassieker op het menu : WAP (worst, appelmoes en patatjes). En dat het gesmaakt heeft was duidelijk; er bleef geen worst meer over!

In de namiddag speelden de keti’s het facebookspel; niet de online versie maar een papieren versie met echte spelletjes. Het terrein werd overrompeld door A(spi)mish. Op bivak is er ook tijd voor een moment van rust. In een moderne bezinningsuurtje werden de waarden van Chiro Aalbeke naar voren gebracht en mochten we genieten van een aantal anekdotes van de verschillende groepen. Ook werd er naar hartelust gezongen wat de eenheid van de groep groter maakt. Nadien konden we genieten van verloren brood met bruine suiker. Ook deze maaltijd blijft een topper!

Voor de jongste groepen (sloebers, speelclub en rakwi’s) stond er vanavond een gemeenschappelijke activiteit op het programma : minifuif met maxipret! Zoals het een echte fuif betaamt kreeg iedereen een ingangsbandje vooraleer ze binnen mochten in de fuifzaal. Gezien er veel werd gedanst mocht er natuurlijk geen drankje ontbreken en een zakje chips (bedankt Croky voor de gratis zakjes!). Vanavond mocht ook de kookploeg aantreden in een battle tegen de tito’s. Bij een variante van stoelendans gaf iedereen zich ten volle met modderbroeken en een buil hier en daar tot gevolg. Uiteindelijk bleken de tito’s de eindwinnaars met als prijs een driegangenmenu door de kookploeg. Aspi’s hadden een pappenheimers-quiz als avondactiviteit staan met als prijs minuten verzamelen om te douchen.

De komende dagen wordt wisselvallig fris weer verwacht. We proberen het beste ervan te maken maar gezien de activiteiten bontering (morgen) en kampvuur (overmorgen) er aan komen mag dit geen probleem zijn.

Tot morgen!

Groeten,

Frank